ig_logo   fb_logo

 

Diploma Kemahiran Malaysia

Kami menawarkan pengajian sehingga ke peringkat Diploma Kemahiran Malaysia sepenuh masa kepada pelajar lepasan sekolah untuk mendalami bidang kemahiran Pemasangan Elektrik, Rekabentuk Produk Industri dan Kimpalan.Baca Selanjutnya

Kursus Golongan Bekerja

Kami juga menawarkan Diploma Kemahiran Malaysia kepada para pekerja yang ingin meningkatkan kemahiran mereka dalam bidang kemahiran Pemasangan Elektrik, Rekabentuk Produk Industri dan Kimpalan.Baca Selanjutnya

Kursus Jangka Pendek

Kami turut menawarkan Kursus Aplikasi Komputer dan juga Kursus Asas Jangka Pendek (Kursus Asas Elektrik, Kursus Asas Kimpalan & Kursus Asas Lukisan Kejuruteraan).Baca Selanjutnya

[tagline_box link=”http://www.itbase.edu.my/public/diploma-kemahiran-malaysia” button=”Sertai Sekarang” title=”Mengarusperdanakan Latihan Kemahiran di Malaysia. Diploma Kemahiran Malaysia oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran, Kementerian Sumber Manusia.” description=”Negara yang memiliki peratusan besar tenaga mahir (Skills Workers) dan berpengetahuan (K-Workers) akan mempunyai kelebihan berbanding negara-negara lain dari sudut ekonomi. Perubahan dan cabaran yang dibawa oleh proses globalisasi menjadikan pekerja mahir antara aset penting dalam usaha merealisasikan hasrat kerajaan mentransformasikan Malaysia ke status negara berpendapatan tinggi.”][/tagline_box]

Sepintas Lalu Dari Pelajar Yang Lepas

yasirSaya mengambil kursus Diploma Rekabentuk Produk Industri. Selepas Tahap 3 di IT Base, saya bekerja di Malaysia Marine And Heavy Engineering (MMHE), Pasir Gudang dan sekarang berada di Tahap 4 untuk sambung pelajaran saya di sini. Selepas tamat Tahap 4 ini, saya akan kembali ke MMHE semula.
Al Yasir Bin Hamdi, Batu Pahat
Saya bekas pelajar Pusat Kemahiran It Base, mengambil kursus Diploma Rekabentuk Produk Industri sehingga tahap 4. Selepas Tahap 4 di IT Base, saya bekerja sebagai Designer di AE Automotion (M) Sdn. Bhd. Batu Pahat.
Rina Binti Abdul Hamid, Batu Pahat
Saya mengambil kursus Diploma Rekabentuk Produk Industri sehingga Tahap 4. Selepas Tahap 4 di IT Base, saya bekerja sebagai Penolong Engineering di Kyocera Telecom Equipment (Malaysia) Sdn. Bhd. Masai.
Mohammad Fitri Firdaus B. Amb Mosik, Masai
Saya mengambil kursus Sijil Rekabentuk Produk Industri sehingga Tahap 3. Selepas Tahap 3 di IT Base, saya bekerja sebagai Drafter Designer di Sime Darby Engineering Sdn. Bhd. Pasir Gudang.
Mohamad Zulfika Bin Abd Khalid, Pasir Gudang
Saya mengambil kursus Sijil Rekabentuk Produk Industri sehingga Tahap 3. Selepas Tahap 3 di IT Base, saya bekerja sebagai Penolong Engineering di Jotech Metal Fabrication Industries Sdn. Bhd. Ulu Tiram.
Mohd Izwan Shah Bin Zainal Abidin, Ulu Tiram
Saya mengambil kursus Sijil Rekabentuk Produk Industri sehingga Tahap 3. Selepas Tahap 3 di IT Base, saya bekerja sebagai Pelukis Pelan di Step Consultant Johor Bahru.
Muhamad Ashraf Bin Muhamad Razak, Johor Bahru
Saya mengambil kursus Sijil Rekabentuk Produk Industri sehingga Tahap 3. Selepas Tahap 3 di IT Base, saya bekerja sebagai Penyelia Tapak di Geolab Sdn. Bhd. Johor Bahru.
Mohd Razak Bin Tajudin, Johor Bahru

Aktiviti Terkini